Venkel en pompoen met spiering en geroosterde krieltjes

minder dan 45 min. 

  Ingrediënten: 4 personen

  • 4 spieringen

  • 1 butternutpompoen

  • 1 venkelknol

  • 4 takjes rozemarijn (vers)

  • 2 rode uien

  • 2 teentjes knoflook

  • 600 gram krielaardappelen

  • 4 eetlepels olijfolie

  • peper en zout

 

   Voorbereiding

     20 min.

  • Verdeel de takjes rozemarijn in stukken.

  • Pel de knoflookteentjes en snij in twee.

  • Snij de rode uien in partjes.

  • Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en snij in de lengte in twee.

  • Snij de venkel in de lengte in 2 en verwijder de harde kern.

  • Snij het venkelgroen af en snipper fijn (hou apart voor de afwerking).

  • Snij de venkel in hapklare stukken.

  • Snij de butternutpompoen in de lengte in 2, verwijder de draden en de pitten.

    Verwijder de schil en snij in halvemaantjes.

   Bereiding:

    10 min. + 25 min. in de oven

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.

    Leg de butternutpompoen, de krielaardappelen, de venkel, het knoflook, de takjes rozemarijn en de rode ui naast elkaar.

  3. Besprenkel met 3 eetlepels olijfolie en kruid met peper en zout.

  4. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Verhit intussen 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak het vlees 4 min. aan elke kant.

  6. Kruid met peper en zout en haal uit de pan.

  7. Giet 1 dl water in de pan en maak de braadresten los met een houten lepel.

 

 Afwerking

Verdeel het vlees en de geroosterde krieltjes en groenten over de borden

Lepel wat saus over het vlees.

Werk af met het venkelgroen.